ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, με σκοπό την εξοικείωση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιβαλλοντική-Ενεργειακή και Πολιτική Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η από κοινού συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, και κατ΄επέκτασιν την πρόληψη και αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης. Η Στρατιωτική Συμβολή στην Επιστήμη (Military Open Science) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Ιδρύματος, η οποία επικεντρώνεται στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, για την συλλογή στοιχείων που αφορούν τα είδη, την προέλευση και τους όγκους απορριμμάτων που εντοπίζονται στις ελληνικές θάλασσες.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν για λογαριασμό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης η Εκτελεστική Διευθύντρια Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΟΣΥ Υποναύαρχος Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ, σε σύντομη εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ. Η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα,  με τη διενέργεια από κοινού δράσεων για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ