ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Ο Λόφος Φιλοπάππου ήταν το σημείο εκκίνησης του νέου προγράμματος «Δρυάς», μιας συνεργασίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του τριετούς Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο φορείς.

Το πρόγραμμα «Δρυάς» έχει ως στόχο την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς και την ευαισθητοποίηση στην προστασία του μνημειακού αποθέματος της χώρας από απορρίμματα.

 

Στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στον αρχαιολογικό χώρο του Λόφου Φιλοπάππου. Στον καθαρισμό συμμετείχαν στελέχη του Ιδρύματος και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και σημαντικός αριθμός εθελοντών. Από μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στη δράση συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, καθώς και η Αναπληρώτρια Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών κα Έλενα Κουντούρη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ