ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Η θαλάσσια ρύπανση χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγάλες κρίσεις της εποχής μας, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων, για τις τοπικές οικονομίες, για την αισθητική του περιβάλλοντος και για την ποιότητα ζωής. Η πρόληψη, η ενημέρωση και οι παρεμβάσεις στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον χρειάζονται τη συμμετοχή όλων. Κατά συνέπεια, η συνεργασία ανάμεσα σε φορείς με κοινές επιδιώξεις είναι αναγκαία για να ενισχυθούν και να επιταχυνθούν οι σχετικές δράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, εκτός από τους καθαρισμούς που πραγματοποιεί ως μέρος των δικών του προγραμμάτων, ενισχύει άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην προσπάθεια να καθαρίσουν τις ακτές όλης της χώρας. Όλοι οι καθαρισμοί πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας κοινή μεθοδολογία με χρήση ενιαίου πρωτοκόλλου καταγραφής απορριμμάτων και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τις αρχές της αειφορίας.

Μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα έχει ενισχύσει τις ακόλουθες οργανώσεις για την πραγματοποίηση παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών:

-Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

-Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

-HELMEPA – Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος

-AEGEAN REBREATH

-iSEA

-Let’s Do It Greece

-TEAM FOR THE WORLD

-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΝΑΞΟΥ – NAXOS ISLAND WILDLIFE PROTECTION

-Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων

-Wheeling2Help

-Σύλλογος Αμοργού «Παλιά Στράτα»

-ΟΖΟΝ

-Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες»

-Dive in Action-Προστασία Υποθαλάσσιων Σχηματισμών Ηφαιστείου Σαντορίνης

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ