ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Στοχεύοντας στη μελέτη και αποτύπωση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19 στο θαλάσσιο περιβάλλον και στα επαγγέλματα της θάλασσας, το Δικτύο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης συνέταξαν τη συλλογική έκδοση «Πανδημία, Θάλασσα και Άνθρωπος στην Ελλάδα».

Το συλλογικό έργο, το οποίο εκδόθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, θα λειτουργήσει ως «χρονοκάψουλα» των επιπτώσεων της πανδημίας στο θαλάσσιο περιβάλλον, για να μεταφέρει τις πρώτες εκτιμήσεις από τα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία και να αποτελέσει βάση αναφοράς και σύγκρισης με τυχόν μελλοντικές πανδημίες. Περιλαμβάνει έντεκα κείμενα από εξειδικευμένους/ες επιστήμονες και ερευνητές/ερευνήτριες του χώρου.

Στη συντακτική επιτροπή και στη συγγραφή του τόμου συμμετείχαν σημαντικοί φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΕΛΚΕΘΕ, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η HELMEPA, η ΕΕΠΦ, το Ίδρυμα Λαμπράκη, η iSea, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθώς και ο Ωκεανογράφος Francois Galgani και ο θαλάσσιος οικολόγος και κινηματογραφιστής Pierre-Yves Cousteau.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

x

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ