ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Πρωτοβουλία 1821- 2021, πραγματοποίησε διήμερο Συνέδριο με τίτλο «Η Ευεργεσία και ο Νεότερος Ελληνισμός», ανοίγοντας τη συζήτηση για την ιστορία της ευεργεσίας και τη συμβολή της στη διαμόρφωση της Ελλάδας από την προεπαναστατική περίοδο μέχρι και σήμερα.

Επιστήμονες και εκπρόσωποι του κοινωφελούς χώρου μίλησαν για τους κλάδους που η ευεργεσία επηρέασε, για τις ιστορικές μορφές που την προήγαγαν, καθώς και για τη σημασία του όρου στο πέρασμα των αιώνων και εξέτασαν τις προκλήσεις των Ιδρυμάτων σήμερα και τον αντίκτυπο των δράσεών τους, τις νέες τάσεις της φιλανθρωπίας, τα ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης και, τέλος, τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η «Πρωτοβουλία 1821-2021» συγκροτήθηκε το 2018, εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 16 Ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας σε έναν κοινό σκοπό. Η σύμπραξη αυτή εκφράστηκε με πλήθος δράσεων σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό στην επετειακή χρονιά του 2021 και συνεχίζεται με δράσεις που ολοκληρώνουν τον κοινό σχεδιασμό.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.protovoulia21.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ